Bij gewrichtsklachten Glucosamine en Chondroïtine

glucosamine chondroïtine

Glucosamine is een veel gebruikt middel bij gewrichtsklachten. Het wordt al sinds 1969 bestudeerd als therapeutisch middel bij artrose. Artrose is een vorm van slijtage aan het kraakbeen in je gewrichten. Het lastige van kraakbeen is dat het niet gevoed wordt vanuit je bloedvaten, wat betekent dat het bij slijtage moeilijk kan herstellen. Omdat kraakbeen erg kwetsbaar is komt slijtage naarmate je ouder wordt vrijwel altijd voor, in meer of mindere mate. Glucosamine is een lichaamseigen stof die veel voorkomt in je gewrichten en kan helpen bij het proces je beschadigde kraakbeen te herstellen. Het zorgt ervoor dat het vocht in het kraakbeen beter vastgehouden wordt en het zorgt voor een betere structuur van het kraakbeen. Met een dagelijkse hoge dosering van 1500mg glucosamine behoud je een betere flexibiliteit en demping van het kraakbeen en kan je gewricht makkelijker bewegen, minder stijf zijn en met minder pijn. Glucosamine komt van nature weinig voor in voeding maar kan via supplementen worden ingenomen. Er zijn vele soorten glucosamine supplementen op de markt maar de meest voorkomende vorm is de glucosaminesulfaat. Voor mensen met een schaaldierallergie is het moeilijk om glucosaminesupplementen te gebruiken omdat de meeste supplementen worden gemaakt uit schaaldieren.

Chondroïtine is ook een lichaamseigen stof en een van de belangrijkste bestanddelen van het kraakbeenweefsel. Het levert een bijdrage aan de drukweerstand in de gewrichten. Chondroïtine zorgt net zoals glucosamine voor het vasthouden van vocht in het kraakbeen zodat het zijn flexibiliteit behoud. Het helpt bij het aanmaken van kraakbeen en kan zorgen voor pijnverlichting op lange termijn. Het grootste probleem van chondroïtine is dat het moeilijk opneembaar is in het lichaam maar er is altijd een klein percentage dat opgenomen wordt. Zaak is ook hier om daardoor wel de juiste dosering te nemen om voldoende chondroïtine binnen te krijgen. In combinatie met glucosamine is het een veel gebruikt middel om klachten als gevolg van artrose te behandelen. Het duurt een periode van 2 tot 3 maanden voordat de chondroïtine zijn werk doet in de gewrichten.

Net als alle andere producten van Vita24 heeft Vita24 Glucosamine Chondroïtine een samenstelling van pure en zuivere ingrediënten, waardoor ze een optimale opneembaarheid hebben wat leidt tot een optimaal resultaat.

Vita24 Glucosamine Chondroïtine