Blaasontsteking

Blaasontsteking

Blaasontsteking komt vaak voor. Veel vrouwen hebben met regelmaat te maken blaasontsteking ook wel urineweginfectie genoemd. Mannen kunnen ook blaasontsteking krijgen maar het komt veel vaker voor bij vrouwen. Dit komt omdat blaasontsteking meestal wordt veroorzaakt door de E.coli bacterie, die veelvuldig voorkomt in de darm. De plasbuis van vrouwen is veel korter dan die van de man en bevindt zich dichter bij de anus waardoor deze bacterie makkelijker zijn weg kan vinden naar de blaas waar deze een ontsteking veroorzaakt. De ontsteking kan zich zowel in de blaas als in de plasbuis bevinden.

Kenmerken van blaasontsteking  zijn:

– Brandende pijn bij het urineren

– Vaak en kort  moeten plassen

– Bloed in de urine

– Pijn in de onderbuik

– Sterk ruikende urine

Er zijn ook andere oorzaken van blaasontsteking. Bijvoorbeeld: gebrek aan hygiëne, onvoldoende drinken, zwangerschap, geslachtsgemeenschap, menopauze en diabetes. Vraag bij twijfel advies aan uw huisarts. Daar kunt u ook uw (ochtend-)urine laten testen.

Cranberry

Cranberry is gelukkig al in vele soorten en verschillende verpakkingen te krijgen. De cranberry heeft van nature veel organische zuren in zich, deze bieden een antioxidatieve werking in de blaas en maken de urine in blaas zuur. Omdat een bacterie in een zure omgeving niet goed kan leven zal dit helpen de ontsteking te verminderen. Ook het slikken van vitamine C helpt bij het zuur maken van de urine. Een minder zure urine verhoogt dus ook de kans op blaasontsteking, omdat daar een bacterie zich makkelijker in kan nestelen.

D-mannose

D-mannose is een natuurlijk suiker die in tegenstelling tot andere suikers, niet in de stofwisseling wordt opgenomen door het lichaam. Daardoor komt 90% van de geconsumeerde D-mannose binnen 30 tot 60 minuten onveranderd in de bloedsomloop terecht en eindigt via de nieren in de urine in de blaas. De E. Coli bacterie die de blaasontsteking veroorzaakt zal zich hechten aan de D-mannose en die vervolgens wordt weggespoeld tijdens het urineren.

Buiten bovenstaande middelen is het aangeraden om voldoende hygiëne in acht te nemen en veel water te drinken. Het water zal dan helpen de blaas schoon te spoelen.

Vita24 Cranberry

Solgar Cranberry with vitamin C

Orthica Blaas Support

Solgar Cran Flora 

solgar-curcumin